Autorka: Beata Woźniak
Tytuł: Czekoladowe rozkosze. Wypieki. Desery. Napoje
Wydawnictwo Olimp Media
Już sam tytuł brzmi rozkosznie, a dalej jest tylko lepiej.
To z tej książki pochodzą następujące przepisy na: murzynek oszczędny i brownie kokosowe.
Tę książkę mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim wielbicielom czekoladowych słodkości. Jest to zbiór 87 przepisów na czekoladowe:
- ciasta,
- torty,
- ciastka,
- babeczki,
- desery,
- napoje,
- słodkie drobiazgi jak np. batoniki miodowe z czekoladą, czekoladki z bakaliami czy kasztanki.
Grafika utrzymana jest w stylu retro co widać na zdjęciu poniżej. Każdy przepis bardzo czytelnie umieszczony jest na osobnej stronie i ładnie komponuje się z zamieszczonymi w książce rycinami. Szkoda, że okładka książki również nie została utrzymana w podobnej stylizacji. Pewnym zgrzytem wizerunkowym są również zamieszczone w książce zdjęcia potraw. Na 86 przepisów jest tylko 16 zdjęć. Umieszczone są one pomiędzy stronami: 32 a 33 oraz 96 a 97. Wyglądają trochę jakby zostały przez kogoś dołączone w ostatniej chwili tuż przed wydaniem książki.
Jest to jednak tylko drobny szczegół, który w żaden sposób nie wpływa na zawartość merytoryczną książki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz