poniedziałek, 14 maja 2012

Brownie kokosowe



Przepis pochodzi z książki: B. Woźniak, Czekoladowe rozkosze, Olimp Media, s. 8




Składniki:
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 1/2 kostki masła,
  • 4 jajka,
  • 1/2 szklanki trzcinowego cukru,
  • 5 łyżek mąki pszennej,
  • 3 łyżki miodu,
  • 5 dag wiórków kokosowych






     Masło, cukier i miód rozpuszczamy na małym ogniu, mieszając aż do połączenia składników. Po zdjęciu z ognia dodajemy pokruszoną czekoladę i ucieramy, aż do jej rozpuszczenia. Dodajemy po jednym jajku, wsypujemy mąkę oraz na końcu wiórki kokosowe. 
    Ciasto przelewamy do  foremki i pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...