środa, 11 grudnia 2013

Waniliowe mini pączuszki

Przepis pochodzi stąd.


Składniki: 
  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego,
  • 3 jajka,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do obtoczenia pączuszków.







Wykonanie:
1. Serek wymieszać z jajkami.
2. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać.
3. W garnku rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
4. Smażyć na małym ogniu aż pączuszki osiągną złocisty kolor.
5. Usmażone pączki odkładać na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
6. Jeszcze ciepłe pączki obtoczyć w cukrze pudrze.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...