Składniki:
- 250 g serka homogenizowanego waniliowego,
- 3 jajka,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- olej do smażenia,
- cukier puder do obtoczenia pączuszków.
Wykonanie:
1. Serek wymieszać z jajkami.
1. Serek wymieszać z jajkami.
2. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać.
3. W garnku rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
3. W garnku rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej.
4. Smażyć na małym ogniu aż pączuszki osiągną złocisty kolor.
5. Usmażone pączki odkładać na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
5. Usmażone pączki odkładać na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
6. Jeszcze ciepłe pączki obtoczyć w cukrze pudrze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz