niedziela, 17 lutego 2013

Placuszki kakaowe z migdałami



Składniki:
  • 125 g jogurtu naturalnego,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki płatków migdałów,
  • kropelka olejku migdałowego.



Wykonanie:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem. Dosypujemy kakao.
2. Dodajemy mleko, jajka oraz jogurt. Miksujemy.
3. Na koniec dodajemy olejek oraz migdały. 
4. Smażymy.



3 komentarze:

  1. Mmm uwielbiam placuszki kakaowe, wyglądają świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję. Są rzeczywiście smaczne i nieprzesadnie słodkie. Idealne na leniwe weekendowe śniadania.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...