Składniki:
Na ciasto:
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 kostki margaryny,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżki kakao,
- 3 łyżki mleka.
Na masę serową:
- 500 g sera,
- 2 jajka,
- 1/3 szklanki cukru,
- 1 torebka budyniu waniliowego.
Wykonanie:
1. Do rondelka wlać mleko. Dodać margarynę, cukier i kakao. Rozpuścić na małym ogniu i pozostawić do przestygnięcia.
2. Kolejno dodawać: jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
3. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej 2/3 ciemnego ciasta.
4. Ser, jajka, budyń i cukier wymieszać.
5. Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto.
6. Na wierzchu położyć pozostałą część ciemnego ciasta.
7. Piec ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Witam,przepis może i fajny,ale obawiam się że składników na ciasto jest trochę za mało ,moim zdaniem składników powinno byc dwa razy więcej?No chyba,że ktos robi murzynka w mini foremce::-)
OdpowiedzUsuńprzepyszny!!! w sam raz na małą blaszkę. Wyszedł idealny, taki jaki pamietam z dzieciecych lat. Dziękuję i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń