piątek, 2 listopada 2012

Słodkie, kokosowe i z różą

Te słodkości możemy spokojnie piec w formie na muffinki, na tartaletki, a powinny także dobrze się sprawdzić w zwykłej małej keksówce. Ciasto jest gęste i nie urośnie dużo podczas pieczenia. Jeśli więc pieczecie w foremce na  muffinki możecie wypełnić prawie całą foremkę masą.
Połączenie kokosa z płatkami róży może wydać się troszkę dziwaczne ale tak naprawdę  połączenie słodkich wiórków kokosowych z lekko cierpkimi płatkami sprawdza się bardzo dobrze.





Składniki:
  • 100 g masła,
  • 50 g cukru pudru,
  • 150 g mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 40 g wiórków kokosowych,
  • 60 ml mleka,
  • płatki róży w cukrze.

Wykonanie:
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
2. Masło połączyć z cukrem pudrem, mąką, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi i mlekiem. 
3. Dokładnie wymieszać i wypełnić foremki masą.
4. Na wierzchu każdego ciastka położyć niewielka ilość płatków róży w cukrze.
5.Wstawić do piekarnika i piec przez około 25 minut. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...