Te
słodkości możemy spokojnie piec w formie na muffinki, na tartaletki, a
powinny także dobrze się sprawdzić w zwykłej małej keksówce. Ciasto jest gęste
i nie urośnie dużo podczas pieczenia. Jeśli więc pieczecie w foremce na muffinki możecie wypełnić prawie całą foremkę
masą.
Połączenie
kokosa z płatkami róży może wydać się troszkę dziwaczne ale tak naprawdę połączenie słodkich wiórków kokosowych z lekko cierpkimi płatkami sprawdza się bardzo
dobrze.
Składniki:
- 100 g masła,
- 50 g cukru pudru,
- 150 g mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 40 g wiórków kokosowych,
- 60 ml mleka,
- płatki róży w cukrze.
Wykonanie:
1. Piekarnik nagrzać do
180 stopni C.
2. Masło połączyć z
cukrem pudrem, mąką, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi i mlekiem.
3. Dokładnie wymieszać i
wypełnić foremki masą.
4. Na wierzchu każdego
ciastka położyć niewielka ilość płatków róży w cukrze.
5.Wstawić do piekarnika
i piec przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz