środa, 7 listopada 2012

Placuszki korzenne

Cynamonu używam przez cały okrągły rok. Pasuje do jabłek i śliwek.  Dodaję go również do białego sera lub do zwykłych cynamonowych ciasteczek. Koniec jesieni i  początek zimy to jednak okres kiedy korzystam z większej ilości czekolady i właśnie przypraw korzennych. Więc do działa.



Składniki:
  •          1 szklanka mleka,
  •          2 szklanki mąki,
  •          1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  •          1 łyżeczka sody,
  •          3 łyżki miodu,
  •          2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika,
  •          1 jajko,
  •          1 łyżka cukru.



Wykonanie:
  1.  Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. 
  2.  Smażymy placuszki z obu stron aż do zarumienienia.



5 komentarzy:

  1. Mmm, jakie aromatyczne placuszki :) Apetycznie się prezentują. Porwałabym kilka na kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Wam za komentarze. Ja też je uwielbiam, zwłaszcza w te dni kiedy już z samego rana dochodzę do wniosku, że ten dzień trzeba rozpocząć od czegoś słodkiego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Placuszki - uwielbiam!
    Ależ pysznie u Ciebie! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję. Pysznie jest ale co do zdjęć to chciałabym mieć Twoje umiejętności. Zawsze jak oglądam Twoje zdjęcia to zżera mnie taka mała zazdrość:-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...