Tarta z papryką, pomidorami i brokułami
Składniki:
Ciasto:
250 g mąki,
150 g masła,
jajko.
Nadzienie:
100 g mozzarelli,
1 średni pomidor,
połówka małej czerwonej papryki,
kilka kwiatów brokułów.
Z mąki, masła i jajka zagniatamy ciasto. Następnie owijamy je folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy i wylepiamy nim formę do tarty. Nakłuwamy kilkakrotnie spód i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy na wierzchu pokrojoną mozzarellę, plasterki pomidora, pokrojoną paprykę oraz brokuły. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Wygląda pysznie - brokuły świetnie się uzupełniają z papryczką. Aż się głodny zrobiłem... :)
OdpowiedzUsuń