czwartek, 9 sierpnia 2012

Pieczone brzoskwinie z cynamonową kruszonką

      Szybki deser, który można podać na chyba nieskończenie wiele sposobów: z bitą śmietaną, lodami waniliowymi, jogurtem, miodem, serkiem mascarpone itp.



  • 3 brzoskwinie,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżeczki masła,
  • 2 łyżki płatków owsianych,
  • szczypta cynamonu,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • miód.


      Brzoskwinie kroimy na pół, wyjmujemy pestki, smarujemy każdą po wierzchu odrobiną miodu i układamy w żaroodpornym naczyniu.
      Mieszamy ze sobą mąkę, płatki, cynamon, cukier i masło. Tak przygotowaną kruszonkę układamy na brzoskwiniach.
      Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...