Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1/3 szklanki kakao,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki wody,
- 1/2 szklanki mleka,
- 1 łyżeczka olejku waniliowego,
- żółtko z jednego jajka.
Mąkę mieszamy z cukrem, kakaem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce łączymy ze sobą wszystkie pozostałe składniki mokre. Następnie delikatnie mieszamy masę z mąki z zawartością drugiej miski.
Jak zawsze w przypadku muffinek nie mieszamy dokładnie wszystkich składników.
Wlewamy masę czekoladową do 3/4 wysokości foremki. Na wierzchu układamy porzeczki. Muffiny pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyglądają kosmicznie! Ale ślicznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie przepisu do muffinkowej akcji :)
ale fajne!:D
OdpowiedzUsuń