Okres wiosenno-letni to czas odpoczynku od ciężkich, czasochłonnych potraw. Stąd na blogu nowa kategoria, zbierająca te potrawy, których przygotowanie zajmie nam najwyżej kilka minut, a następnie pozwoli cieszyć ładną pogodą.
Składniki dla dwóch osób:
- 8 zielonych szparagów,
- 2 średnie pomidory,
- czerwona papryka,
- 2 jajka,
- ząbek czosnku,
- ser żółty,
- szczypta tymianku,
- sól, pieprz
Pomidory i paprykę kroimy na niewielkie cząstki. Podsmażamy na maśle przez około 5 minut z dodatkiem tymianku i czosnku. Następnie dodajemy szparagi i podsmażamy przez kolejne 5 minut. Przekładamy na talerz, a na patelni rozbijamy dwa jajka, posypując je kilkoma kawałkami startego na tarce sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz