1 i 1/2 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/3 szklanki wody,
1/2 szklanki mleka,
1 łyżeczka olejku waniliowego,
1 jajko,
1 szklanka jagód.
Mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia mieszamy razem, pozostałe mokre składniki łączymy ze sobą w drugiej misce. Niezbyt dokładnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Na zakończenie dodajemy do ciasta jagody.
Pieczemy w foremce do muffinek przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Podobają mi się:)
OdpowiedzUsuńJakie piękne!
OdpowiedzUsuńMniaaaam:)!!!!
OdpowiedzUsuńale naładowane owocami!
OdpowiedzUsuńMyślę, że nie ma co sobie żałować takich drobnych przyjemności:))
OdpowiedzUsuń