Ciasto:
- 3 jajka,
- szklanka cukru,
- szklanka mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa budyniowa:
Oddzielamy białka od żółtek. W pierwszej kolejności ubijamy pianę z białek. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Po wymieszaniu wszystkich składników przekładamy masę do foremki i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu ciasto kroimy wzdłuż na dwie części i przekładamy przygotowaną (według instrukcji na opakowaniu budyniu) wcześniej masą budyniową. Na zakończenie wstawiamy ciasto na około godzinę do lodówki.
Po wystudzeniu ciasto kroimy wzdłuż na dwie części i przekładamy przygotowaną (według instrukcji na opakowaniu budyniu) wcześniej masą budyniową. Na zakończenie wstawiamy ciasto na około godzinę do lodówki.
mało produktów czyli zrobie te ciacho jutro :P
OdpowiedzUsuńa na jaką foremkę?
OdpowiedzUsuńJa piekę je w foremce o wymiarach 31x12x7 cm.
OdpowiedzUsuń