poniedziałek, 7 maja 2012

Ciasto przekładane budyniem





Składniki:


Ciasto:
  • 3 jajka,
  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.


Masa budyniowa:


  • budyń śmietankowy,
  • 2 szklanki mleka do ugotowania budyniu,
  • 4 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie)




      Oddzielamy białka od żółtek. W pierwszej kolejności ubijamy  pianę z białek. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Po wymieszaniu wszystkich składników przekładamy masę do foremki i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
     Po wystudzeniu ciasto kroimy wzdłuż na dwie części i przekładamy przygotowaną (według instrukcji na opakowaniu budyniu)  wcześniej masą budyniową. Na zakończenie wstawiamy ciasto na około godzinę do lodówki.





3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...