sobota, 1 czerwca 2013

Muffiny z masłem orzechowym



Składniki:

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 łyżeczki olejku waniliowego,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.



Wykonanie:
1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz z masłem orzechowym.
2. Osobno połączyć mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
3. Lekko wymieszać masę jajeczną z mąką.
4. Dodać olejek i ubitą pianę z białek.
5. Przełożyć do foremek i piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...