Składniki:
- 50 g herbatników,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 20 g stopionego masła,
- 2 jajka,
- 85 g cukru,
- 2 torebki cukru waniliowego,
- 300 g tlustego twarogu,
- 50 g gęstej śmietany.
Wykonanie:
1. Piekarnik należy nagrzać do temperatury 170 stopni.
2. Herbatniki wymieszać z cynamonem oraz masłem i wyłożyć nimi dno foremek.
3. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
4. Dodać ser oraz śmietanę. Wymieszać.
5. Masę wyłożyć do foremek na herbanikowe spody i piec około 20 minut
Mmm, muszą być przepyszne!
OdpowiedzUsuńw sam raz na raz do buzi! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana !
Tak zdecydowanie ta wersja powinna być spełnieniem marzeń wszystkich wielbicieli serników - można zabrać je ze sobą wszędzie:-))
OdpowiedzUsuń