wtorek, 25 grudnia 2012

Muffiny z mandarynkami



Składniki:
  • 250g mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100g cukru,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1/4 łyżeczki przyprawy piernikowej,
  • 2 mandarynki,
  • 125 ml  mleka,
  • 75 ml oleju,
  • 1 jajko.



Wykonanie:

1. Wymieszać w jednej misce suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon oraz przyprawę piernikową. 
2. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: olej, jajko, mleko.
3. Składniki mokre wlać do suchych i krótko wymieszać. Dodać cząstki mandarynek. 
4. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...