czwartek, 20 marca 2014

Muffiny wypełnione budyniem


Przepis pochodzi ze strony: Time for dessert


Składniki: 
- 3 szklanki mąki,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 5 jajek,
- 1,5 szklanki cukru,
- 200 g masła,
- 250 g jogurtu naturalnego,
- opakowanie budyniu waniliowego.



Wykonanie:
1. Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Lekko go ostudzić.
2. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. W drugiej misce połączyć masło z cukrem oraz jajkami.
4. Do masy jajecznej dosypać mąkę oraz dolać jogurt naturalny.
5. Ciasto oraz budyniowe nadzienie przełożyć do foremek.
6. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 






2 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie! I łatwe do zrobienia... Czy myślisz, że dałoby się zrobić je z mąki razowej?
    Pozdrawiam :)
    wild-apetite.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Według mnie warto spróbować każdej modyfikacji. Koniecznie daj znać jak wyszło. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...