Inspiracja: http://notwithoutsalt.com/2012/10/21/chopped-apple-cake/
Składniki:
- 1, 5 szklanki mąki,
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli,
- 1/2 łyżeczki cynamonu,
- 3/4 szklanki cukru,
- 3/4 szklanki oleju,
- 2 jajka,
- odrobina olejku waniliowego,
- 2 średniej wielkości jabłka.
Wykonanie:
1. Połączyć w robocie kuchennym: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i cukier.
2. Mieszając dodać olej, jajka i odrobinę olejku waniliowego.
3. Na końcu dosypać duże kawałki obranych i pokrojonych jabłek.
4. Całość delikatnie wymieszać.
4. Całość delikatnie wymieszać.
5. Przelać ciasto do foremki.
6. Piec w temperaturze 175 stopni C przez około 60 minut.
Lubię jak czuć owoce w cieście. Pycha ! :)
OdpowiedzUsuńWiększe kawałki jabłka są dużo lepiej "odczuwalne" dlatego bez żadnych wyrzutów sumienia można sobie darować krojenie na małe, perfekcyjne cząstki:))
OdpowiedzUsuń